De lessen starten 5 september. Schrijf je in & Move always happy :)

Qigong

 

Met als basis de Chinese meridianenleer en de 8 brokaten. Of het nu Qigong is of het aanleren van de Tai Chi vorm of Zwaardvorm, alles draait om beweging en verandering. Elke beweging is het begin van een oneindige flow zonder denken, gewoon er volledig zijn. We lachen vaak wat af in de les, en dat is ook het begin van gewoon jezelf te mogen zijn. Wat heb jij nù nodig om je ademhaling en mindset in balans te brengen, hoe kan je uw houding sterker maken. Hoe laat je de energie stromen en jezelf weer stralen!

Wat is Qigong ?
Qigong activeert het zelfhelende vermogen van het lichaam. Qi betekent levensenergie en Gong betekent oefening, werken of arbeid met de Chi of Qi. Qigong (uitspraak: tsjie koon) betekent het werken met energie, oftewel het werken aan je energiehuishouding om de gezondheid en welzijn van lichaam en geest te verbeteren.


Welke bewegingen doen we in de les?
Qigong zijn zachte staande lichaamshoudingen die lichaam en geest in harmonie brengen. Met een knipoog naar de Chinese geneeswijze werken we met de meridianen of energiebanen van het lichaam, de 8 brokaten, de 5 elementen, de Chi van ons lichaam. 
Zo geven we aandacht aan wat ons lichaam nodig heeft naargelang de seizoenen met allerlei tips om ons immuunsysteem te versterken. Mits de juiste houding en mindset kan je de Chi of energie voelen stromen, de ideale kick om de dag te starten en te genieten van elk moment.

Voor wie?
Voor iedereen die op een zachte manier wenst om te gaan met hun lichaam en adem. We zoeken de juiste ontspannen houding waar jij je comfortabel mee voelt in combinatie met een diepe ademstroom. Zo kan je omgaan met stress, en lichaamsklachten worden aangepakt door de juiste houding aan te brengen. We versterken niet alleen het immuunsysteem, en leren om te gaan met onze zwakkere punten. hier heb je een idee van een Qigong les

Wanneer & Locatie:
Maandag 10u DORPSHUIS
Kerkstraat 26 's-Gravenwezel ingang bibliotheek, grote zaal achteraan of 1ste verd.bib

Woensdag 10u Dienstencentrum COGELSHOF
Deuzeldlaan 49 SchotenGrote zaal voorbij de cafetaria

Praktisch en prijs