Tai Chi

Tai chi is een zachte staande Chinese bewegingsvorm. Eens je het ergens hebt gezien wordt je betoverd door de “eindeloze flow”. Deze flow opent de energiebanen in je lichaam en mits de juiste houding en ademhaling geeft het je een zalige kick of beter gezegd je voelt de Chi stromen. Ik leer je stap na stap alle bewegingen aan. De positieve effecten van Tai Chi op lichaam en geest zijn eindeloos. Houding, adem, betere slaap, concentratie, relativeren, sterkere beenderen, betere bloeddoorstroming.  lees hier een interview.

Tai Chi Zwaard

Tai Chi zwaard geeft een fantastische dimensie van kracht en zelfvertrouwen. Het is totaal geen gevecht maar eerder een lichaamsboost en mits de juiste houding heelt het ook zwakkere punten in je lichaam. Stapsgewijs worden de bewegingen aangeleerd. Starters zijn welkom in september en na de paasvakantie. 

Qigong

Qigong zijn helende staande of zittende oefeningen die zorgen voor het opheffen van blokkades, betere houding en balans van lichaam en geest. Ook hier is de Chinese geneeswijze een tool om ons daarbij te steunen. Bij Qigong hoef je de vorm zoals bij Tai Chi niet te onthouden. We herhalen en verdiepen les na les.

Morning Flow

Morning flow is volledig nieuw.  De aandacht gaat naar de stilte de rust, een oefening wordt hier ook onderbouwd zodat je het rustig kan opnemen. Deze les is voor iedereen toegankelijk ook voor diegene die wat onzeker zijn of ze het wel aan kunnen bij Burn out, hyperventilatie, revalidatie, fibromyalgie  ...  

Deze les sluiten we steeds af met een meditatief thee moment. Momenteel werken we hier in kleine groep.

FAQ - Kledij, zaal, vervoer

 

 

Kleding: Wat je nu aan hebt is prima. In China beoefend men Tai chi of Qigong net voor je gaat werken, dus jogging is niet nodig. Kleding dat gemakkelijk zit of losse kleding is perfect. En platte binnenschoenen, gelieve je buitenschoenen voor de zaal te wisselen. 

Drank: Gelieve water of thee mee te brengen. Er is geen cafetaria aanwezig. In Schoten wel maar die opent na de les. 

Moeilijk: Tai chi en Qigong is voor iedereen toegankelijk. Geef me aan wat voor jouw moeilijk is, bv. Rug, spieren, evenwicht... dan geef ik zeker een beweging dat voor u haalbaar is. 

Thuis oefenen: Tijdens mijn opleiding was ik verplicht om thuis minstens een uur te oefenen elke dag. Ik geef liever een wekelijkse oefening mee die je thuis dagelijks kan herhalen. Liever dagelijks eventjes oefenen dan 1 keer in de week gedurende een uur. 

Matje: Je hebt niets nodig voor Tai Chi en Qigong. Je kan de bewegingen op kantoor, in de keuken of in je bed doen. Tijdens de les zijn het staande bewegingen en sommigen nemen er een stoel bij. Je doet waar je u goed bij voelt. 

De zaal is een kwartier voor start open. Mocht er een les voor jouw les bezig zijn, wacht even, zo kan elke les rustig afgesloten worden. 
De lessen worden steeds met open raam gegeven, voorzie extra trui. 

Er is steeds een parking dichtbij de zaal, zet wel uw parkeerschijf. Bus stopt bijna voor elke zaal. Ook de fiets heeft een stalling voor de zaal. 

Prijzen gratis les en promo

  • September is er steeds een gratis eerste proefles voor alle nieuwe starters. Daarna kan je instromen aan 15€ voor een proefles. Te betalen in de les via Payconiq of cash 
  • 15€ :  extra (proef)les of proefles vanaf 1oktober
  • 135€ : 10 beurtenkaart 6 maand geldig
  • 73€ :    5 beurtenkaart 2 maand geldig 
    De beurtenkaart is persoonlijk, geldig voor alle lessen. Wordt niet teruggevorderd. 
  • Betaling:
  • Het liefst in de les via Payconiq of cash
  • Schrijf over op BE43 7512 0208 5901 mét vermelding van de deelnemer en je kaart ligt bij je eerste les je klaar.  Breng steeds je betalingsbewijs mee. Hou steeds je mail in het oog voor promo aankoopmomenten. 
  • Gratis les voor jou als je een nieuw lid aanbrengt. 

 

Help ons groeien 

Schrijf een REVIEW of geef sterren. Alvast dank!

Volg onze beweging op social media zie onderaan

Koop via onze Trooper pagina.  Telkens jij iets koopt via Trooper gaat er een extra steun centje naar ons.  ( bol.com, boeking.com, decathlon, Ikea, pharmaline en 600 andere shops) Elke aankoop geeft ons een extra steun centje, zonder dat jij maar 1 cent extra betaald! Dus denk bij elke aankoop aan Trooper en zoek Move Happy People. Dank 

 contacteer me met je voorstel tot samenwerking of ideeen.